fredag 8 april 2011

Värmemustascher till goda förebilder


Jag började sticka tackpresentmustascher när vi vari Norge, och slutförde i februari. De är stickade efter Knittys Incognito och är lite klurigare än det ser ut. Jag lärde mig flera nya tekniker; Lägga upp runt tråd, sticka ihop en kant, sy ner kant osynligt, och att brodera med stygn som imiterar maskorna. Alla dessa tekniker har säkert fina svenska namn. Det är problemet med att i stort sett BARA sticka efter engelska beskrivningar.

Här modellar jag och maken mustascherna. De är stickade i favoriten Malabrigo. Kanten är av worsted-variant, och det turkosa och gröna är twist.

Två år - Två månader


Det är så stora de är nu. Pyjamasparty varje kväll. Så här såg fisen-grisen och skrutten-prutten ut i helgen. Växer som gräs gör de.

Trött blir man av allt kalasande.

onsdag 6 april 2011

Knäppvantarna

... i dubbel bemärkelse. Jag har startat aktion sticka-halvvantar-till-hela-familjen, och först ut är jag själv. Stickade efter mönstret till Great Weekend Mitts, med ändringar, förstås.

De är stickade av Malabrigo sock, Mitt trogna Fleece artist-nystan som aldrig tycks ta slut, samt en snutt Jitterbug, igen, denna gång gröngult.

Massor av knappar.

Galen-sjalen

Eller vårsjalen, eller bb-sjalen. Välj själv. Den är galen och gör mig glad. Jag började sticka den strax innan det var bb-dags, och nu har den äntligen lyckats locka fram våren.

Den är stickad efter mönstret till Reclamation (ravelrylänk) med en härva handspunnet garn från Friday Studios.
Den påvirkade kanten är av Fleece artist, en snutt Jitterbug och ett gäng norska pärlor.

Enmånadsdagen


...firades på Halmstads lasarett, eftersom en liten bacill vandrat hem från förskolan. Medan lillfisen inte gjorde annat än sov, snörvlade och åt en massa, passade jag på att sticka en bit på ett UFO som legat sen slöjdkursen slutade. Vi färgade garn på kursen i mellandagarna, och jag fick till ett petrolmelerat som passade till detta projekt. Det är vitt Lucca fino från BC-garn som fått lite färg på sig (Bilden ljuger lite, färgen blev mer grön och inte fullt så gråblå som den ser ut här.


Det fick bli en Catenary (ravelrylänk) som stickas från ände till ände med kortvarv i mitten. Kul att sticka, om än lite enformig i längden. Jag ägnade som vanligt lika mycket tid åt att sticka bakåt som att sticka framåt. FOKUS STINA!


När man piggat på sig så pass att man med glädje kräks på landstingets lakan och ser ut så här blir man utsläppt, tack och lov:

Slöstickning och julklapp

Samtidigt som jag stickade Wandering the Moor behövde jag en stickning som inte krävde för mycket av min hjärna, eftersom det var ganska klurigt att sticka spets för första gången. Det fick bli en mosstickad trekantsjal enligt samma mönster som den slätstickade delen på Wandering the Moor. Manos silk blend heter garnet. Den påvirkade kanten är Fleece artist merino.



Jag stickade en till av samma typ, efter önskan från Linkanhåll. Denna skulle ha reflexeffekt, så jag fick, efter många om och men, tag på lite reflexgarn. Detta virkade jag med i kanten, samt sydde på med tambursöm. Samma garn som den förra i den mosstickade delen, kanten är virkad med Drops merino extra fine.



Så här tjusigt lyser den när man fotar med blixt (och förhoppningsvis i en bilstrålkastare):